„ПРИБЛИЖИМО СЕ ПАЦИЈЕНТИМА“ У ЛАЛИНЦУ
11.03.2015

НЕОПХОДНО ОДРЖАВАТИ КАНАЛЕ ЗА ОДВОД ОТПАДНИХ ВОДА

Мештани села ЛАЛИНАЦ имали су прилике да бесплатно провере своје здравље када је лекарска екипа Дома здравља Ниш у сарадњи са Управом Градске општине Палилула посетила ово село у оквиру акције „Приближимо се пацијентима“. Акција је намењена старијим, слабо покретним и непокретним пацијентима који живе на сеоском подручју у којима не постоји амбуланта.

Заинтересовани становници овог села могли су да измере притисак, одреде ниво шећера у крви, добију савет лекара. Тим Службе за здравствену заштиту одраслих и Служба КЛИМН Дома здравља Ниш, у времену од од 08:30 – 10:00 сати, обавио је преко 40.превентивних прегледа. У оквиру ове посете селу Лалинац обављено је и седам прегледа пацијената у кућама. Рад тимова на терену пратили су Александар Ждрале, заменик председника Скупштине Градске општине Палилула и Ивица Стојановић, члан Већа ГО Палилула.

Екипе нишког Дома здравља наредне две недеље биће на терену и обилазити сеоска насеља која се налазе на територији општине Палилула. По речима председника општине Бобана Џунића, ова активност је од великог значаја за становнике на селу. Акција се наставља у четвртак, 12.марта посетом села Крушце а у петак 13.марта екипа Дома здравља биће у селу Мрамор. (Д.В)